Bilderna från Badet imorse





Smulans



Igår fick Smulbebisen ett par snygga nya härliga UGG för att ha på sig nu när det är kalla höstiga dagar. Visst är dom bara för kära?! Och idag kom det med posten hem hennes nya MAM nappar. Det bästa av allt var att hon faktiskt tog napparna. HÄRLIGT!! Nu har vi inte bara en napp till vår lilla Melody utan TRE stycken.

Hem ljuva hem

Åkte och hämtade mannen precis från jobbet. Himlen är alltid så himla vacker när man kör på kvällarna mot Bunkeflostrand. Solen går ju alltid ner vid havet så det är ju inte så konstigt då.. Nu är vi hemma igen och ska snart göra oss iordning för att mysa ner oss i sängen allihopa. Vi tänkte äta lite fläsksvålar och dricka iskall cola och se en film. Sedan blir det att sova gott för vi ska upp tidigt imorgon då vi beger oss mot en loppis tillsammans med Jessica :)
 





Favorit

Nu sitter jag och myser i soffan tillsammans med Melody och tittar på mitt favorit program. Det handlar om en familj som har sexlingar. Sjukt roligt att följa deras liv i tv.. Snart är middagen klar också, ska bli smaskens att fylla upp magen med lite käk!


I bilen

Nu sitter vi i bilen och väntar på att mannen ska handla klart på Lidel, sedan blir det att åka iväg till vackra Bunkeflostrand för att lämna av honom på jobbet. Jag Melody och Zakimbo åker sedan hem till mamma och pappa på middag och trevligt sällskap tills kvällen är kommen och mannen kommer hem från jobbet!


Mat mat bad

Nu har vi städat badrummet som bara den, det är verkligen skinande rent. Lilla snäckan vaknade precis efter jag hade duschat klart så när jag gjorde mig oordning fick hon ligga i pappas famn och vaggas lite fram och tillbaka innan vi skulle bada vår lilla flicka. Nu luktar Smulbebisen underbart gott igen och allt kladd under hakan från mjölken är nu borta. Nu ligger hon i mammas famn och äter en god lunch från tutten..


Nystädat

När vi vaknade imorse så tyckte jag att det var dags för att städa upp här i hemmet. Baby tog hand om disken och jag började dra av alla sängkläderna och letade efter Smulbebisens favorit napp som vi inte hittade någonstans, men tillslut så fann vi den inne i hennes kudde. WOW, annars vet i fan hur det hela hade slutat om inte den hade kommit till rätta. Hon tar liksom inte dom andra napparna så bra fast vi har köpt EXAKT likadana, det ska vara denna som hon fick av oss på BB.
 
När disken var klar så fick baby ta hand om lilla Smulbebisen och få henne att komma till ro med lite vaggande i famnen. Zakimbo sprang runt som en skållad råtta rädd för dammsugaren när jag satte igång med städandet här hemma. Nu är här rent och snyggt igen bara nya sängkläder som ska komma på och toaletten som ska skuras. Mannen han satte ner amningsfotöljen som aldrig blev använd då soffan eller sängen fungerar lika bra nu att sitta i. Så nu får Melodys gunga plats där fotöljen stod också. Mycket snyggare och smartare än att den står mitt på golvet liksom ivägen hela tiden.
 
Nu sitter vi här och äter en god frukost innan jag ska fortsätta med badrummet!!
 



Lill tösen

Melody har sovit till tio idag, helt underbart måste jag säga er. Men i natt har hon varit uppe rätt så länge efter maten vid ett tiden. Då är man riktigt färdig i kroppen och vill bara sova liksom. Men vi allihopa kämpade på och tillslut kom Lill snäckan till ro. Jippi tänkte man tyst inombords :-) Nu ligger hon i famnen och får frukosten serverad, sedan blir det ett varmt skönt bad för att hon ska bli ren och fin efter all mjölk som kommer upp om dagarna.


En liten road trip

Idag har vi varit igång hela dagen lång. Nu är man helt slut i både huvud och kropp. Det började med att jag och Melody åkte till mannens jobb för att hämta upp honom. Sedan bar resan iväg för att fixa mammas och pappas presenter tills dom fyller år nu i September. När allting var fixat och klart så åkte vi iväg till Jessica för att möta upp henne sedan åkte vi på en liten road trip.. Det har varit en toppen dag lugn och skön. Men när man har huvudvärk som inte går bort blir man lite extra slö i hela kroppen.

På kvällen åkte jag sedan iväg med min mammi för att fixa en present åt mannen som fyller år på tisdag. Så nu är allting fixat och klart. Jävligt nöjd är jag såklart :)
 




vi älskar dig




En nattsömn

Godmorgon små folket! Det har varit en helt okej natt förutom den sista gången vid ett då hon skulle ha mat. Efter maten hade hon problem att finna sig ro, så var uppe i två timmar med snäckan. Nu ligger vi hela familjen vakna i sängen innan gubben far iväg till jobbet.. När Melody har ätit upp blir det att lägga sig en stund igen, eller så drar jag mig upp för mig själv och gör lite saker innan snäckan vaknar igen. Vi får se! Idag tänkte jag även se om man kan ta nya fina foto på henne om hon orkar och vill .. Beror helt på henne liksom. Hoppas hoppas hoppas !!!


Softar

Just nu ligger vi allihopa i sängen. Två älsklingar sover, lilla mammsen är vaken ännu och kollar på olika saker på sin IPHONE. Bland annat så kollar jag runt på olika tatueringar, vilket jag verkligen älskar att göra. Det är så sjukt sexigt och man vill ju bara ha fler! Sedan ligger jag och funderar på alla presenter som ska köpas nu när familjen fyller år. Först har vi mannen som fyller nästa vecka, sedan är det mamma och pappa som står på tur. Men jag tror att det jag har funderat kommer bli skit bra att ge dom alla :-)


Den onda tån

Usch, vad ska man säga om mina tår? Dom blir bara värre och värre för varje dag som går. I går gjorde min högra stortå så ont att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Jag kunde faktiskt inte alls gå på den så jag började se vart problemet var. Fick tillslut bort naglen som satt fast i köttet och vips så kunde jag gå igen. Men nu idag så ser jag bara hur inflammerat det verkligen är och jag har inte ont mer när jag går, men det gör ont så fort man rör vid det! Har fått en tid på torsdag för en operation så har det inte blivit bra till torsdag så ryker naglarna på båda tårna bort!
 



Hel dag i stan

Idag åkte vi hela lilla familjen till familjerätten för att skriva på alla papper som man skulle för att styrka att mannen är pappa till Melody. Nu är det klart och fixat. Skönt!! Sedan har vi alla plus Jessica och Leo varit på IKEA och tagit en titt, shoppat och fikat. Mysigt värre när inte vädret är perfekt. Vi åkte för att hämta Oliver sedan åkte och handlade lite saker hem till kylen. Nu sitter man på en parkering i bilen och ammar lilla Smulbebisen :-)


Damen bredvid

Men inte nog med att jag fick rosor av mannen igår, så fick jag också rosor av min älskade finaste granne Tant Karin. Hon är verkligen en underbar liten gumma som bor precis bredvid oss.. Där man också fick ett kort där det stod: lycka till med den lilla flickan önskar Karin. Hur kärt är inte detta?!


Kärlek

Igår när jag och Melody kom hem så stod det vackra rosor i en vas på köksbordet på vasen fanns en lapp där det stod en kärleksförklaring på. Jag älskar överraskningar och detta hade jag verkligen inte väntat mig! Tack älskling, jag älskar dig <3


Äntligen lite bättre

God morgon! I natt har Melody varit helt fantastisk, hon har vaknat då magen kurrat och sagt ifrån då hon vill ha maten serverad. Vart tredje timme har jag satt mig upp och givit henne lite mat. Nu ligger hon här bredvid och försöker somna om och själv tänkte jag gå upp och duscha av mig för jag har bröstmjölk över hela mig.. Men egentligen orkar jag inte gå upp nu och vill bara ligga kvar här med snäckan. Blunda och värma mig under täcket. Men det är inte lönt då vi ska iväg vid tjugoöver nio liksom.. Så dra mig upp mot badrummet!!


Hipp hipp hurra hurra hurra

Vad är det här för dag?! Är det en vanlig dag?! Nä det är ingen vanlig dag för det är Olivers födelsedag hurra hurra hurra. Det är inte klokt vad 4 år går fort. Idag är du inte längre en bebis utan en stor pojke. Ett stort grattis Oliver önskar: Elina, Billy, Melody och Zakimbo




Alla sitter och gråter

Hachi a dog's tale. - Nu har mamma pappa och jag sett på denna underbara filmen. Hela familjen sitter här i tårar nu. För alla ni som inte sett filmen måste se den!


Tre veckor idag

För tre veckor sedan låg man där inne i förlossningsrummet och var med om det mest underbaraste och vackraste man kan vara med om. Melody kom till världen och hela livet blev annorlunda. Melody är det mest underbaraste och mest värdefullaste och dyrbaraste i världen. Älskar henne så mycket och hon är det bästa som någonsin har hänt mig i livet. Än idag kan man inte förstå att hon faktiskt är vår lilla flicka. Hon har legat under mitt hjärta i nio månader och nu finns hon i mitt hjärta för evigt <3


Mår inte bra

Idag är det ingen bra dag för mig. Jag kan knappt gå och gråter av smärtan från mina tår. Jag mår extremt illa och är super trött. Lilla älskade Smulbebisen är inte så lätt att ge ro nu på dom senaste dagarna. Och höra skrik i flera timmar och inte få någon sömn alls är inte så lätt när man dessutom inte ä 100% kry i kroppen. Men jag ska inte klaga jag får så mycket hjälp av mina underbara föräldrar.. Ska försöka vila så mycket man kan i soffan och försöka bli kry igen. Tror jag snart kommer bli riktigt sjuk, fryser och mår dåligt så det är bara att hålla tummar på att det inte bryter ut.


Varma kläder

Igår när vi va inne på Cubus så hittade vi sjukt fina nya höst och vinter kläder. Det är så svårt med storlekar när det gäller mössor tycker jag. Lilla snäckan är inte direkt något stor hövve utan hennes hövve är så litet och nätt. Vi har haft problem med att hitta mössor till henne sedan hon kom för tre veckor sedan, vi hittade en mössa på prematur avdelningen på Barnens hus som hon har fått ha i tre veckors tid. Men för att komma till saken så fick hon igår en super söt mössa till vintern och nu hoppas vi bara att hon kan ha den storleken också :-)


Trillar ihop

Halva dagen i går. Hela natten och morgonen idag har inte Smulbebisen varit rolig alls. Man har inte vetat vad man ska ta sig till för hon har bara gjort motstånd och skrikit ens öron trötta. Mina ögon är på väg att falla och jag är så trött att jag mår äckligt illa. Dom här dagarna är inte dom roligaste och man tycker så synd om sitt hjärta som inte vill något mer än skrika. Just nu äter hon och man kan passa på att vila upp sig för att få energi på nytt!!


Tårar rinner

Jag har så ont så ont i mina tår idag att jag knappt vet var jag ska ta vägen mer. Så fort täcket eller något kommer i närheten av mina tår så vill jag bara smälla av helt. Tårarna kommer som floder och jag kan knappt ta mig fram mer. Jag har gjort som dom sa igår med att sätta dom i fotbad med fotsalt, men känns ju sämre nu liksom. Fan varför ?!


:-/

Mitt hjärta gör ont. Zakimbo mår inte alls bra sedan vi var ute en lång runda med hundarna. Det är nog kramp han fått i ena benet men det har hållit i sig nu i någon timme. Han kollar på mig precis som mamma hjälp mig. Men så fort man kommer nära vill han inte .. Han drar sig undan och det gör mig ledsen då jag känner mig hjälplös. Men går jag till toa följer han efter mig men håller sig en bit ifrån liksom. Hoppas han snart blir normal igen för jag blir så ledsen .. Älskade finaste Zakimbo jag älskar dig <3


Väla center

Nu har vi varit inom Väla och kollat lite grann. Melody fick en super söt vagnleksak av morfar från Teddykompaniet. Nu har hon något att titta på med sina vackra stora ögon när hon ligger i vagnen.


Helsingborg här kommer vi

Idag tänkte vi åka till Helsingborg på en liten tur och gå inne på Väla center och kolla runt i alla olika affärer. Vilket piss väder som vi har fått idag då. Regnet bara ramlar ner från himlen och visst är det lite mysigt med regn. Men jag hatar det verkligen då man ska ut på vägarna.. Men men, det är pappa som får köra oss till Helsingborg så ska inte klaga..
 

Förlåt mamma

Mamma ville ha en bild på Smulbebisen när hon sov i sin mormors famn. Pang boom sa det och kameran låg på golvet. Jippi!! Kameran gick i sönder och den gick inte att laga mer. Fan alltså nu måste jag svära men tycker synd om mamma som ingen kamera har mer :-(


Egentid

Denna underbara morgon har jag kunnat njuta och ta allting med ro. Jag gick upp efter jag hade ammat henne istället för att gå och lägga mig igen. Gick ut i köket satte mig ner med ett glas cola och tittade i MIO katalogen. När jag kände att jag var färdig så blev det att diska upp allting och få det snyggt i köket igen. Men när jag stod där och kollade till älskade Melody om hon fortfarande sov gott så slog det mig. Varför kunde jag inte nu passa på med att färga mitt hår ?! Det var ju två månader sedan och det var verkligen på tiden. Så nu är man ny duschad och fin i håret igen. När jag var klar med mig själv så tyckte jag Melody också kunde bli ren och fin.. Hon fick ett varmt skönt bad med lite olja i.. Nu var det dax att gr älskade dottern mat igen. När hon ligger här och njuter av sin mat så kan jag alltid få tid till bloggen via min mobil.

 


20 dagar sedan

- 10 kilo visar vågen nu. Det är sjukt vad kroppen kan dra ihopa sig på få dagar. Jag trodde min kropp skulle se värre ut efter förlossningen än vad den verkligen gör. Jag är så super nöjd över min kropp fortfarande. Visst kommer den aldrig bli sig lik igen som förr, men det gör absolut inget. Jag har fått det mest vackraste man någonsin kan önska sig i livet. Jag kan fortfarande inte förstå att min dotter verkligen har legat där inne i nio månader.. Här har ni bilderna innan förlossningen och hur nu min kropp ser ut 20 dagar efter!


Den äldre damen över gatan

Måste berätta kort och snabbt vad jag drömde innan Smulbebisen väckte sin mammi. Vi stod och väntade på något och precis framför oss ser jag två äldre damer i 80 års åldern stå och prata. Där jag kollade hur dom var klädda. Modet följer ju med om man säger så, den ena äldre damen hade nån kortare shorts på sig där man såg hennes lår. På låret hade hon en dödskalle tatuering som var rätt så stor .. Haha såg så roligt ut, men samtidigt så är det ju såhär det kommer bli en dag när vi blir gamla. Dom flesta ungdomar idag tatuerar sig och en dag blir vi också gamla. Då ändrar ju modet sig än vad vi ser dom äldre har nu. Både med kläder och stil!


Tidig morgon

Mannen gick nyss till jobbet. Nu ligger ligger vi andra kvar här i sängen och myser en stund. Smulbebisen ligger och äter och när hon är klar ska man försöka somna om en stund i alla fall. Lilla Zakimbo han är just nu pigg och suttar på sin anka en stund. Stackars baby som ska jobba fram till kvällen .. Blir en låååång dag för honom. Men timmarna för mig brukar gå så fort så man knappt hinner med!


Fredagsmys

Sitter här i soffan med lilla Melody i famnen och fläsksvålar i munnen ett glas cola bredvid en Zakimbo och en Billy sidan om. Vi kollar på fångarna på fortet!


Dagen

Nu har jag visat upp mina onda tår till läkarna i Hjärup. Man kan operera bort en bit av naglen, men det brukar bara hjälpa för stunden sen kommer problemen tillbaka igen. Det bästa sättet var att vänta ut inflammationen och låta det läka av sig själv. Fotbad med fotsalt varje dag länge ska vara det bästa sättet. Hjälper det inte så kommer det bli operation ändå!! Nu ligger min lilla Smulbebis och sover en stund i famnen efter maten :-) man kan inte sluta titta på henne..


Fy helvetes smärta

Nu har jag ringt min vårdcentral och fått tid redan idag för mina stortår som är så pass inflammerade att jag knappt kan gå. För varje steg jag tar känns som ett helvete i skorna. Jag hoppas verkligen dom kan göra något åt saken, för jag står knappt ut med smärtan mer. Blir ju inte bättre för varje dag som går utan tvärtom. Sedan blir det en tripp till sjukhuset för att lämna tillbaka bröstpumpen som jag inte behöver mer.. Lilla älskade tösen min är inte alls på bra humör idag, men just nu sover hon skönt en stund..


Svart & Vitt


Smulbebisen gungar



Nu sitter mammas älskling i sin gunga och tittar nyfiket på allting runt om. Kanske får jag lite tid för att äta frukost och göra mig klar nu för dagen? Kanske får jag det inte, det får vi se hur det fungerar och hur länge hon vill ens sitta där. Vi tar en liten stund i taget såklart så kommer det nog bli bra.

en sjungande mamma

 
 
 
 
 

Graco lovin hug

Äntligen är gungan köpt nu till lilla Melody. Nu tror jag nog mamma hinner att göra andra saker också än att bara bära runt på älskade Smulbebisen. Det blev en Graco lovin hug gunga med sex stycken läge till gungningen och massor med olika melodier som spelas. Jag hoppas verkligen Melody kommer att sitta skönt i denna gungan och komma till ro medans man gör andra saker i hemmet. Det återstår att se helt enkelt.
 
 

BVC

Nu har Melody, mormor och jag varit på BVC för att se om snäckan hade gått upp som hon skulle och så allting var bra med henne. Nu väger hon 3270 gram och huvudet är 34,4 .. Har även fått svar på massor av frågor som man har haft. Lill tösen har absolut ingen kolik utan det är magen som är gasig, detta ska vi lindra med lite massage och miniform dropparna. Hon är helt perfekt tyckte sköterskan. Hennes hy är helt perfekt och hon går upp som hon ska allt var bra. Jag frågade om hennes bröst som jag har tyckt är hårda, det var normalt för det är hormonerna alltså inget jag ska behöva vara orolig för. Hennes tunga är väldigt vit och jag hade rätt om att det var svamp och det är helt normalt som vi ska lindra med Loka vatten på en kompress. Hon var otroligt stark i nacken, benen, ryggen för att vara så pass nyfödd. Hon kan redan nu dra sig framåt och det är inte många som kan det när dom är så pass små. Hennes blick fokuserar super bra också för hon är så pass liten, hon hänger med liksom. Allting var bara ros!! Super stolt över min älskade dotter!!! :-)


Dunk dunk dunk

Mitt lilla hjärta får ingen som helst ro i sin lilla kropp. När hon sover om nätterna är hon super duktig och vaknar då hon är hungrig. Men nu är det hela morgonen dagen och kvällen som man knappt kan få henne till ro. Jag kan inte lägga mig ifrån henne för då börjar hon skrika. Igår eftermiddag började vi med dom här miniform dropparna, men jag tycker inte det har hjälpt ett dugg. Men visst man måste ge allt en chans innan man kan säga något. Idag ska vi till BVC och kolla hur mycket hon har gått upp och växt, sedan ska jag ta upp detta här med hennes skrikande och om det finns något knep man kan göra. När jag är själv med henne som nu på morgonen kan jag inte lägga ifrån mig henne och det betyder att jag inte hinner med något. Jag hinner inte få i mig frukost jag kan inte duscha gå på toa göra mig färdig eller gå ut med Zakimbo. Jag måste hitta ett sätt för att avlasta så jag kan få dom få minuterna för mig själv ..


Frukost

Nu är jag och lilla Melody hos mamma och pappa / mormor och morfar, vi ska äta nybakade bullar till frukost sedan blir det att hitta på något idag. Idag är det inte så fint väder, molnen hänger på himlen och vinden viner lite svagt. Skönt!! Då kanske man kan andas lite mer idag och inte svettas för ett steg man tar. Idag ska jag köpa magdroppar till min lilla älskling och se om det fungerar för henne.


Bank bank bank

Godmorgon! Konstiga drömmar, kvavt, klibbigt och äckligt. Nä fy för vilken huvudvärk jag har idag då. Mina ögon faller ihopa och jag är faktiskt trött idag.. När Smulbebisen har ätit klart blir det en härlig dusch som står på schemat faktiskt, sedan lite mer kärlek och mys med min dotter innan jag ens tänker på frukosten ..


Hormoner i kroppen

Det där med hormoner är inte alls lätt alltid att hantera. Man känner inte igen sig själv många gånger och det bara blixtrar till och ut flyger och far ord som kan såra dom vid ens sida. Det sitter i en stund tills man fattar, varför blev det nu så. Man får ett hjärta fyllt med ånger och det blir många stunder då ordet FÖRLÅT kommer fram. Man ångrar så hemskt mycket det man sagt och tyvärr kan man aldrig få det osagt. Man hoppas dom runt omkring ska förstå att man aldrig menat något illa, utan vara förstående med att hormonerna en dag är borta och allting ska bli som det en gång i tiden har varit. Om jag sårat någon som står mig nära vill jag skänka er ett förlåt! Det är tur att många runt om en förstår detta, men för alla andra som inte gör det kanske gör det nu!


powerwalking

Nu på kvällen har mamma och jag gått en rask runda runt kvarteret med Smulbebisen i vagnen. Det är skönt att få röra på sig och känna svetten bara rinna av en. Men det är väldigt kvavt väder ute och blir det inte åska och regn så är det något som inte står rätt till med vädergudarna.

Jag ser att jag får mer och mer läsare här inne. Och då tänkte jag passa på att fråga er läsare rätt ut här på bloggen och hoppas på att någon mamma där ute kanske har ett svar på min fråga. Min lilla älskling hon hickar hela hela tiden. Vad kan man göra för att få stopp på den? När den är som värst så brukar jag ge henne tutten en stund för att den ska gå bort. Men det måste ju finnas andra sätt än just tutten att ge?!
 

Melody Smulan Elina

Fick hem papper från Skatteverket idag gällande dotterns namn vi har valt. Men när jag läste så såg jag att mellannamnet inte stod med, fick ringa och höra varför. Det visade sig att dom måste ha papperna från faderskapet först innan dom kan ge henne sin pappas efternamn också. Så bi gång vänta tills nästa vecka då vi ska på familjerättsbyrån och skriva på en massa papper. Sedan har Melody alla sina namn klara!


Minnet sviker

Ibland är minnet kort som en midsommarnatt. Och det jag mest har problem med att komma ihåg just nu, är tiderna lilla älsklingen ammar. Så nu har hennes mormor köpt ett amnings armband som jag kan ha och komma ihåg när jag har ammat. Får se hur det fungerar nästa gång min älskade Smulbebis ska ha mat <3


Fördriver tiden

Nu har vi varit inom Centersyd och kollat läget. Tycker dock det är ett väldigt tråkigt shopping center, men jag visste inte var vi skulle och jag bara hänger på. Det som är skönt är ju att det knappt finns människor där. Smulbebisen ligger och sover sött i sitt babyskydd och bilen rullar mot Malmö igen!


Mamma & Pappa

Nu sitter Melody och jag hemma hos mormor och morfar. Har precis ätit en god frukost och väntar på att dom ska bli färdiga för dagen så vi kan hitta på något roligt. Vädret är fortfarande helt underbart, men det blåser dock lite grann. Men bättre det än att det är helt vindstilla för då hade man smällt bort ännu en dag. Melody hon sover en stund i vagnen och själv sitter man här vid datorn och gör några ärende innan hon vaknar igen.
 

Glad tös

Godmorgon! Smulbebisen har sovit jätte bra i natt. Bara vaknat en gång och en gång nu på morgonen.. Så skönt det va när hon väl kom till ro i natt för då hade hon varit ledsen och inte velat något i flera timmar. Nu sitter man här och är färdig för dagen. Älsklingen min ligger i sin vagn och ser nöjd ut..


Utslagen hjältinna

Jag är helt slut i både huvud och kropp. Idag har mammas älskade flicka skrikit sig hes. Vad än jag har gjort så har det inte blivit bra nog för att få Melody att finna ro i kroppen. I flera timmar har hon stretat emot och inte velat något alls. Men nu somnade hon på min tutte mitt under matdags. Har jag tur så har hon funnit ro och sussar gott nu i någon timme så jag kan koppla av och bara hämta ny energi.


Bilder säger mer än miljontals ord!


Du låg under mitt hjärta i nio månader & nu finns du i mitt hjärta för evigt <3

Värme

Okej, det ska vara sommar på riktigt idag märker jag. Visst ska man inte klaga, men i lägenheten är här alldeles för varmt för att man ska kunna njuta .. Nu har jag precis blivit klar och Smulbebisen har fått sin mat. Snart är det dax att ge sig av en runda för att njuta några timmar innan kvällen kommer komma. Dagarna går alldeles för fort, jag hinner inte med något från klockan bara rusar iväg med en full fart.


Minus på vågen

Nu står det -9 på vågen och det är idag 14 dagar sedan jag födde min lilla flicka. Jag bantar inte eller ens tänker mig för vad jag äter ännu, eftersom man vill njuta lite av tiden som nybliven mamma. När jag mår helt toppen i kroppen igen och är läkt och fin så ska jag börja se till att komma i form igen. Tänka mig för vad som stoppas i munnen och träna lite nätt när tiden finns till. Men fast fläsket dallrar så är jag väldigt nöjd med mig själv ändå.. Jag har ju allt fått det bästa i livet och hon är värd allt som finns i världen. Bara hon har en glad pigg och frisk mamma så är jag lycklig!


Nybadad bebis

Nu har Melody fått sig ett varmt skönt bad. Det är inte värdens lättaste och hitta ett bra grepp när man ska hålla henne. Men det går bättre och bättre med tiden. Lilla älsklings hjärtat gillar att bada när hon väl kommer i och mamma hennes tvättar henne. Nu ligger hon i min säng och sover sött igen. Min nybadade lilla tös luktar gotti gott gott igen!


2 veckor

För två veckor sedan kom du till världen min finaste flicka. Jag kan inte fatta vart tiden tar vägen?! Varför ska det gå så snabbt?! Att få vakna upp vid din sida varje morgon gör mig så lycklig och glad. Jag är så otroligt stolt över dig och så lycklig att jag har dig i mitt liv. Älsklingen min jag älskar dig så mycket att orden inte finns.

Melody är så stark i sin nacke redan och har varit nu i en hel vecka. Och redan då hon kom till världen så var hon så fokuserad i sin blick. När man lägger henne i sin säng och sätter på Laban mobilen så följer hon den runt runt. det är härligt när man får vara med om vad ens dotter lär sig..

Bilden togs den 18/8-12
Mammas älskling är en duktig flicka

Ont i hjärtat

När ens barn gallskriker och inget man gör räcker till, då får man ont i hjärtat. Jag känner mig maktlös och jag vet inte hur och vad jag ska göra. Vad är det hon vill?! Har hon ont ?! Jag tog tempen, men den visade 37 grader och jag har haft henne sovandes på mitt bröst, men så fort jag lägger henne på sin kudde vaknar hon och skriker hysteriskt .. Under en hel film har jag fått hålla henne i handen, men nu när jag skulle på toa vaknade hon igen. Vaggar jag henne gråter hon gör jag något annat gråter hon. Känns som det är lilla magen som kan spöka för henne!! Just nu ammar jag henne, sen hoppas jag att vi finner något som får älskade Melody till ro så mamma hennes slipper ha ont i hjärtat och själv kan komma till ro!!


Centersyd

Efter besvikelsen så åkte vi vidare till Centersyd istället för att kolla runt i olika butiker.. Sedan har vi precis ätit en pizza lunch buffé .. Sa till baby att bara beställa en, då det är onödigt för min mage blir mätt med en gång.. Efter Centersyd blir det inom Burlöv center för att kolla efter en amnings sjal/poncho ..


Vilket skämt

Ska det verkligen bli såhär sämre för varje år så kommer ju Malmöfestivalen snart stänga ner helt. Det fanns typ inga stånd att handla ifrån.. Nä usch, det va inte värt att ens åka dit faktiskt. Jätte besviken!


MalmöFestivalen

Idag blir det att gå på Malmöfestivalen med lilla familjen. Jag hoppas vi kommer komma fram bra med vagnen och inte möter på massor med fylle och bråkiga människor. Det är de värsta som finns med just dom här tillställningarna. Malmöfestivalen blir bara sämre och sämre för varje år som går, men ändå måste man dit och kolla läget så man inte missar något haha.
 

Stolt mamma

God morgon! Jag är så otroligt stolt över Melody som i natt har sovit mellan oss på sin kudde hela natten lång. Hon är så otroligt duktig som har kunnat sova där själv och bara hållit mamma i fingret. Stort steg på rätt väg om man säger så. Nu har Lill Smulan fått mat och vi ska krypa ner i sängen igen en stund innan man drar sig upp för dagen. Jag älskar att gå upp lite tidigare för då finns där egentid i lugn och ro i nån timme :-)


Degar i soffan

Nu har Melody en mätt och nöjd bebis som njuter av livet på mammas bröst. Är fortfarande hemma hos mamma och pappa, vi degar i soffan och tittar på tv tillsammans. Dock känner jag mig väldigt trött och hade lätt kunnat somna när som helst.. Får vila en stund innan jag och Melody och Zakimbo drar sig hem igen. Vill inte bara resa mig nu när Melody sover så gott!! Lilltösen har ibland svårt att finna ro i sin lilla kropp!


Finaste dottern

Älskade finaste Melody ligger i famnen min och bara njuter av närheten från sin mamma..


Sommar och sol

Det har varit en ännu underbar dag, med ett fantastiskt väder. Idag har jag & Melody varit ute på stranden i Höllviken med mamma och pappa (mormor & morfar). Vi har haft med lite picknick och bara njutit av värmen..
 

Det finaste som finns





Tänk tänk tänk

Hej hallå i värmen!
Nu sitter jag här vid datorn en stund eftersom lilla älskade Melody har kommit till ro i sängen. Hon sussar där så sött medans mamma hennes tänker på vad man kan hitta på idag. Ibland är det så jobbigt med att tänka vad man kan hitta på, för Malmö är så tråkigt tycker jag och bensinen kostar fy sjutton mycket också.. Men får fundera lite till och se vart det leder till.

Nu har Malmöfestivalen börjat också. Visst är man sugen för att dra ner där, men samtidigt inte då det är miljontals människor och komma fram med en vagn är inte det lättaste iheller..

Älskade finaste dottern min har svårt att finna sig ro om kvällarna. Det ska hela tiden vara mamma mamma mamma och man ska helst ha hennes mot sig själv om hon ska vara nöjd. Men det roliga igår var ändå att jag la mig nära henne när hon skrek och hon fick ta tag i mitt finger, då slutade hon gråta och allting var frid och fröjd. När hon hade kommit till ro och jag släppte hennes hand så började hon gallskrika igen. Naaw, mammas lilla hjärta då. Det är inte lätt att vara liten inte..
 
 

VARNING!! Ingen vacker sångröst

 

Lilla Smulbebisen älskar när mamma sjunger för henne. Synd att man inte har världens finaste sångröst istället. Men så länge hon gillar det och kan komma till ro, så kommer jag sjunga för henne i alla fall. Så får alla andra säga vad dom vill..

IPHONE SKAL

Weeiiihooo, nu har äntligen mitt IPHONE skal kommit. Älskar det verkligen och det va superfint gjort, blev bättre än vad jag trodde det skulle bli. Nu har jag även min finaste skatt på mitt ska, man kan inte få nog av Smulbebisen liksom..
 
VIi har även gjort för ett par dagar sedan hennes fotavtryck och handavtryck som vi har ramat in i 3D ramar från IKEA. Nu hänger dom fint uppe på väggen. Nu är det bara en sak till som måste göras sedan är jag super nöjd med allting som man hunnit med för att föreviga minnena av henne som Smulbebis :)
 

Om ni vill också ha ett fint personligt skal klicka HÄR

Härlig dag

Vilken underbar härlig dag det har varit. Melody och jag åkte med mormor och morfar iväg en lång runda mot Kristianstad hållet. Där satt vi och mös på ett mysigt ställe med liten picknick korg. Sedan blev det en runda in om Hörr och Sjöbo. Kom precis hem och sitter här med Smulan i famnen som ammar :-)


...

God morgon!
Lilla älskade snutte tösen är så mammig , det går knappt att man lägger henne bredvid sig för då kommer tårarna och skriket som skär in i hjärtat tills jag lägger henne i min famn. I min famn sover hon hela natten lång, vaknar två gånger och vill ha mat sedan somnar hon om igen. Lägger jag henne i sin säng så blir det ingen sömn för henne, då sover hon i någon minut vaknar man kommer till henne hon somnar och vaknar .. Det gör inget att älsklingen min vill ha så mycket närhet för mår hon bäst av det och kommer till ro så ska hon få det också.


Många fina besökare

Hejsan alla nya och gamla besökare!
Som ni ser, så ser bloggen ut som piss i mississippi. Men jag hoppas ni har förstående att den gör det också, jag själv väntar spänt på när den nya designen kommer att dyka upp och då blir allting snyggt fräscht här inne. Men ni alla som besöker och följer mitt liv som nybliven mamma är hjärtligt välkomna.
 
Jag ska försöka hinna blogga så mycket jag kan om dagarna. Vissa dagar kommer det säkert vara tomma inlägg och andra dagar kanske det dyker upp lite fler. Det beror på hur mycket tid det finns i vardagen till att blogga liksom. Nu har man en helt underbar dotter som man hellre vill umgås med än att sitta vid datorn dugnet runt. Men eftersom blogg appen verkar fungera på IPHONE så ska det väl fungera att slänga upp bilder och inlägg här också..

Jag vet att det är många av er som följt hela min graviditet och vill snart få höra min förlossnings berättelse. Men det kommer nog ta ett tag till tills jag ska börja skriva den. Men nu har ni fått ett svar om att den kommer att komma upp men inte just nu.. :-)
 

Det värdefullaste som finns


Melody & Mamma

Melody & Pappa

Mardrömmen

Vi satt där och väntade tills dom skulle kalla in oss. Spänd och nervös så kom hon äntligen, dom ville jag skulle kissa, men hur skulle jag kunna det nu när jag inte behövde kissa?! Fick en bringare äpple juice och vi fick sitta och vänta ytligare en kvart. Nu var det dax upp till bevis tömde jag min blåsa eller inte?! Jag kissade 50 ml och nu var det dax för att göra ett slags ultraljud på min blåsa. När jag låg där blev jag mer och mer svettig. Över 400 ml låg kvar i blåsan och jag kunde inte hålla tårarna tillbaka dom bara rann och rann. Jag var livrädd för att min förlossning hade skadat så pass mycket att jag nu skulle få bära kateter resten av livet. En annan barnmorska kom och satte sig ner i lugn och ro för att prata med mig ännu en gång om allt som kan hända och ske om urin är kvar i blåsan. Tillslut tog jag beslutet vi sätter en kateter i en vecka blir det inte bättre hade vi fått gå längre upp till en annan läkare.. Men när jag låg där i gynnstolen och hon förde upp katetern så skrek jag av smärta jag grät så ont det gjorde. Men det visade sig att jag tömde min blåsa som jag skulle där var bara 10 ml kvar och man får ha över 100 ml .. Vilken lättnad vilken befrielse. Jag behövde ingen kateter och det ultraljudet har ljugit, dåliga saker dom har på sjukhuset. Nu är jag lycklig igen och fri från problem .. Dom tog även bort tre stygn från mig som har gjort ont som bara den! Nu känner jag mig dom en ny människa som slipper all oro och smärta :-)


Åter besöket

Dagen är kommen ännu en gång. Det knyter sig i magen och jag bara vill inte detta. Idag ska vi åka in till BB eftervård och göra ännu ett test på om jag tömmer min blåsa. När jag födde min lilla Melody så kunde jag inte kissa knappt, fick tyvärr kateter efter två dagar och skulle ha den i tre dagar. Men när vi kom hem så blev det värre och värre med katetern slangen gick av två gånger och jag fick urin över hela mig när vi var ute på stan. Mindre roligt om man säger så. En kväll blev det stop i skiten och jag skrek av smärta, jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Så jag tog ut den själv. När vi sedan en dag efter skulle på återbesök för att se om jag nu tömde blåsan visade det sig jag kissade 100 och hade 345 kvar i blåsan. Dom ville sätta in en ny som jag denna gången skulle ha i en hel vecka, men jag vägrade att ha det problemet och vara ledsen och må skit dagligen över detta. Jag ville ha min energi till Smulan och inget annat. Nu ska jag dit igen för att kolla om jag slipper ha kateter eller om dom verkligen tycker jag ska, även mina stygn jag har ska kollas då jag har fruktansvärt ont i två av dom. Vi lär se hur det blir! Håller tummarna på goda nyheter ..


Mycket samtal hit och dit

Det är många samtal man ska ringa för att Melody har kommit till världen. Men nu har jag i alla fall ringt både dagis, familjerättsbyrån, bokat dopet och lokalen. Nu är det bara att försäkra henne som står på scemat. Så pappa sitter här brevid oss och letar efter en bra försäkring för Smulbebisen. Senare idag ska vi traska ner till dagiset för att skriva oss in i en kölista så får vi bara hålla tummarna på att hon får en dagisplats också tills hon fyllt ett år.
 
Det är skönt att vi redan har bokat dopet och lokalen. Nu ska vi bara vänta på att Prästen ska höra av sig till oss. Dopet kommer bli av den första Advent, ska bli så mysigt att ha det då och nu sa jag också att vi ville helst vara själva i kyrkan, alltså inga andra dop ska vara då vi döper våran lilla flicka. Hoppas hoppas vi slipper att ha andra, får hålla tummarna för det.
 
Lilla Melody ligger i famnen och äter. Vi sitter här vid datorn och gör lite ärende. Vädret är så underbart idag, så vi får väl se vad dagen har att erbjuda oss..
 

Närheten

Man får verkligen en sån otroligt stor närhet till sitt barn när man ammar. Det är något väldigt stort som inte går att beskriva liksom. Jag trodde det skulle kännas konstigt och obekvämt med att amma, men när mitt älskade hjärta kom till världen så kändes det helt tvärtom. Det är så naturligt, vackert och fint med att amma sitt barn. När vi är ute och rör oss är det iheller inte det minsta konstiga med att sitta där och amma sin älskade Melody. Visst kan jag tycka det är jobbigt om människor stannar upp för att titta och ler mot en. Men samtidigt så kanske dom bara tycker oh vad bra att hon kan amma sitt barn. Det är inte alla föräldrar som ens kan amma sina barn, hur dom än försöker så kanske dom inte har mjölk som räcker till eller så vill dom kanske inte amma iheller. Jag är super glad och stolt över att jag har så mycket mat bärandes med mig hela tiden till Smulbebisen. Jag vet att det finns och blir över till och med. Och hon mår så himla bra av sin mat hon får från tuttarna :-)


Smyg fotografen

Jag såg nyss på mobilen att jag hade fått ett MMS av mannen min. Där ligger jag och Melody sovandes.. Det är så roligt när man får bilder som inte är tillgjorda, utan dom är helt naturliga. Pappa Billy hade även skrivit under bilden: Tjejerna i mitt liv! <3, det där lilla är det stora. Man blir så glad över dom där små orden, för man vet hur mycket dom betyder.


Bra natt!

Nu för tiden går jag aldrig och lägger mig vid ett tiden, redan klockan tio elva sover jag och Melody gott tillsammans. Sedan vid tolv tiden så är Smulbebisen lite kurrig i magen och vill ha tutten. I natt har varit en riktigt bra natt, har ammat henne två gånger och har sovit super gott. För en timme sedan vaknade tösen och fick mat, nu ligger hon hos pappa och sover gott. Själv är jag som vanligt utvilad och pigg, kan inte somna om. Ska ändå snart försöka att sluta ögonen en stund och se vart det bär av..


Melody Smulan Elina


Så underbart vacker, älskar dig så mycket mitt hjärtegull <3

Alltid sent hem

Oj oj oj, vart tar tiden vägen nu då? Tiden står aldrig mera stilla och det känns inte som man hinner med allt som man ska om dagarna. Varje dag sedan Melody har kommit så har dagarna gått i racerfart, vi har kommit hem sent om dagarna. Imorgon ska vi faktiskt försöka att bara ta det lugnt och komma hem i god tid så det inte bara känns som att man går hem och lägger sig för att sova innan hon vaknar och vill ha mat igen.

Ikväll var vi på middag hos mamma och pappa (mormor & morfar) Haft det super mysigt och bara tagit det lugnt där hemma. Även älskade Zakimbo har fått följa med oss hem nu, så får vi se hur det går denna gången. Förra gången gick det super bra, men jag mådde inte så bra av att se honom ledsen. Han som alltid varit min bebis blev satt åt sidan hela tiden för att Smulbebisen kom först. Och jag grät hela tiden för jag kände mig så förbannat dum i huvudet rent av sagt.

Idag när jag såg honom springa till min famn brast jag ut i tårar ännu en gång. Jag bad honom om förlåtelse för att jag inte riktigt har den tiden mer som jag vill ge honom. Han pussa och pussa mig hela tiden och torkade mina tårar med alla pussar. Jag hoppas verkligen jag finner ett ro i mitt hjärta till honom. För jag älskar honom verkligen och han kommer alltid förbli min lilla bebis.

Nu sitter vi här vid datorerna och fixar och donar med det vi vill. Smulbebisen ligger fint här brevid och sover så sött. Men mamma vet att hon snart kommer att vakna till liv, och då blir det att stänga datorn och umgås med sin älskade dotter istället. Jag är så förbannat lycklig som har fått denna äran att vara mamma till en sån underbar flicka som Melody. Hon är verkligen det finaste som finns och det absolut dyrbaraste i världen.
 

BVC

Nu har vi varit på BVC med Snulbebisen för en vägning och mätning av henne. Vi fick beröm ännu en gång för hon har gått upp i vikt. Nu väger vårt lilla hjärta exakt 3000 gram och är hela 49.5 cm lång. Efter BVC åkte vi in om Jakriborg för att säga hej till farmor och faster, sedan gled bilen vidare till IKEA. Nu ska vi handla 3D ram för att sätta in nya avtryck som vi har tagit på Melodys händer och fötter. Kommer bli så så fint.. :-)


Kom till ro lilla älskling

Finn ro och hör min röst. Kom och lägg dig ner på mammas varma bröst. Smulbebisen vaknade klockan 00.04 och ville ha lite tutte. Nu är klockan 02.41 och hon finner ingen ro i sin lilla kropp. Men dom stora nyfikna fina ögonen tittar hon överallt och vänder sig fram och tillbaka hela tiden. Själv är jag pigg som en lärka och vill bara hon ska komma till ro och somna..


Mys pys

Nu ligger vi alla tre i sängen och myser. Smulbebisen hon ligger i mammas armar och sussar så sött. Vi kollar på en film som heter Piraterna! Super bra film än så länge. Nu ska vi äta lite glass och se klart vår film.. Hoppas på att Smulbebisen kommer att sussa vidare då jag lägger henne mellan oss på sin egna kudde. Om inte blir det väl närhet igen hos mamma!!


Helt färdig

Vi har precis kommit hem efter en heldag ute i det vilda. Melody ligger här och suttar i sig mjölk från mammas bröst, pappa packar upp alla saker och tvättar upp Smulbebisens body som där hade kommit lite bajs på. När Smulan har ätit upp blir det att mysa ner sig i sängen med en bra film och bara ta det lugnt. Jag vill så mycket och pushar mig själv ända in i det sista, sedan mår jag också därefter nu på kvällen.


En tur till Lund

Nu sitter vi i Lund och har precis ätit en kebab. Jag har inte så stor matlust mer och orkar inte lika mycket iheller. Men man måste äta fast inte lusten finns till för att Melody ska ha näring i sin mat.. Men nu är vi mätta och ska gå vidare och kolla lite i affärerna och njuta av vädret. Smulbebisen har ätit lite grann, hon sover mest när vi är ute och rör oss.. Så man får väcka henne så hon får i sig mat !!


Första badet i livet

Gomorgon på er allihopa!
Nu har Melody fått sitt första bad. Både mamma och pappa badade henne i vasken, men det hade inte fungerat om jag själv hade gjort det, då det är svårt att både hålla henne och ta och tvätta henne med andra handen. Hon blev ju inte lite hal av oljan man häller i. Så nu är vi faktiskt ute efter en liten badbalja till henne istället, så kanske det känns bättre att göra det själv om inte den andra föräldern är hemma liksom.

Men lilla Smulbebisen somnade snabbt i pappas famn under badningen och allting gick jätte bra. Hon är så duktig så man blir stolt och varm i hjärtat. Nu har vi en ren liten Smula som ligger i sängen och sover gott!
 



En resa på nio månader

17.15
2012.08.05

Det är ett datum och ett klockslag som betyder så mycket. Den dagen och tiden kom äntligen vår lilla dotter Melody till världen. Att få vara med om en sån här resa på nio månader är det mest underbaraste man någonsin kan få vara med om. Och en förlossning är det största och mest vackraste jag någonsin varit med om..

Jag blir tårögd bara när jag sitter här och skriver om våran lilla Smulbebis. Hon är så underbart fin och älskad från första stund. Det finns inga ord som kan förklara kärleken till sitt barn, det är så overkligt men samtidigt så verkligligt att hon finns här hos oss. Jag har aldrig i hela livet varit lyckligare än vad jag blev den dagen hon kom. Nu har jag äntligen våran lilla flicka i min famn. Jag ska ge henne all min kärlek och finnas hos henne varje sekund. Min kärlek är så stor.

För några dagar sedan låg hon i magen och sprakade mamma, men nu finns hon här hos oss. Vi har äntligen blivit en hel familj och vi älskar det verkligen. Pappa Billy är den finaste pappan lilla Melody någonsin kunnat få. Jag älskar dig så mycket Billy, min kärlek till dig går inte iheller att beskriva för den är för stor. Men du är verkligen världens finaste pappa och vi kommer ha ett underbart liv tillsammans hela lilla familjen. Melody hade aldrig kunnat få finare föräldrar än oss!

2875 gram & bara 46cm lång <3


Finaste Familjen <3

RSS 2.0